background

Aktuelnosti u savezu

VASKRNA ČESTITKA

Svim uzgajivačima i ljubiteljima sitnih životinja u Bosni i Hercegovini i inozemstvu,pravoslavne vjeroispovijesti, želimo SRETAN VASKRS , da ga provedu u zdravlju , sreći , miru i blagostanju u krugu svojih najmilijih.

Vaš Savez za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u BiH

 

 

 

 
XXI IZVJEŠTAJNA I IZBORNA SKUPŠTINA SAVEZA BIH TEŠANJ 2016

U Tešnju je dana 17.04.2016 godine ,u prostorima Amfiteatra Srednje škole , sa početkom održana XXI Izvještajna i izborna Skupština Saveza BiH .
Prema dnevnom redu su podnešeni izvještaji o radu za proteklu 2015 godinu , ali su sami izvještaji bili u sjeni izbora za novo rukovodstvo.
Skladno statutu, po isteku ćetverogodišnjeg mandata , bira se novo rukovodstvo Saveza BiH. Prema raspisanom konkursu birani su: predsjednik Skupštine Saveza , predsjednik , dva podpredsjednika , sekretar , predsjednik odbora za Golubarstvo , predsjednik odbora za Peradarstvo, predsjednik odbora za Kunićarstvo , predsjednik odbora za Ptičarstvo, predsjednik Standard komisije, predsjednik letačkog odbora, predsjednik Nadzornog odbora i dva člana istog i Blagajnik Saveza.
Nakon pregleda dostavljenih kandidatura od strane kandidacione komisije , pristupilo se glasanju , nakon kojeg je izabrano novo rukovodstvo Saveza BiH , kako slijedi:

A) Edin Jabandžić - predsjednik Skupštine (Udruženje Tešanj)
1. Đuro Mitraković -predsjednik Saveza BiH (Udruženje Gradiška)
2. Zvonko Kobaš -podpredsjednik Saveza (Udruženje Doboj)
3. Hasan Softić - podpredsjednik Saveza (Udruženje Zenica)
4. Joka Hasić -predsjednik Sudijskog odbora (Udruženje Tešanj)
5. Tomislav Čanić -pred. Stand.komisije (Udruženje Gradiška)
6. Prof.Dr Velija Katica - pred.ODP (udruženje Sarajevo)
7. Adnan Mujić - pred. Odbora za golubarstvo (Udruženje Tešanj)
8. Adnan Hadžimehić -pred. Odbora za perad.(Udruženje Tešanj)
9. Elvedin Muratović - pred.Letačkog odbora (BHTU Gradačac)
10. Ilija Topić - predsjednik Odbora za kunićarstvo (Udru.Doboj)
11. Enes Handžić - pred. Odbora za ptičarstvo (Udru. Sarajevo)

Pored gore izabranog rukovodstva -upravnog odbora (predsjednik Skupštine nije član UO) birao se i nadzorni odbor , a u isti su izabrani:

1. Hrvoje Mucić - predsjednik Nadzornog odbora (Udru.Ljubuški)
2. Hamid Bojić - član (Udruženje Travnik)
3. Siniša Jovanović - član ( Udruženje Doboj)

Nakon obavljenog glasanja i izabranog rukovodstva , Skupština je podržala prijedlog novoizabranog predsjednika Đure Mitrakovića, da on sebi izabere sekretar i blagajnika , a to će on učiniti do prve sjednice UO , koju je dužan sazvati najkasnije u roku od 30 dana od dana izbora.
Skupština je donijela i odluku da se pristupi izmjenama i dopunama statuta Saveza BiH , a na tome će raditi tročlana komisija u sastavu:

1. Edin Jabandžić
2. Hrvoje Mucić
3. Enes Handžić

Ovim putem želimo novom rukovodstvu puno uspjeha u budućem radu i nadamo se da će nastaviti pozitivan rad prethodnog rukovodstva i osvježiti naš Savez sa novim idejama.

Vrlo brzo će biti promjenjna struktura Saveza na zvaničnoj WEB stranici Saveza i molim sve naše članice da imaju malo strpljenja oko ovoga.

Vaš Savez za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u BiH

 

 

 
USKRSNA ČESTITKA

Svim vjernicima i uzgajivačima u BiH i svijetu , kao i svim ostalim ljudima , katoličke vjeroispovijesti , ovim putem želimo sretan uskrs. Da ovaj praznik provedu u zdravlju, sreći, ljubavi i veselju u krugu svojih najmilijih.

Vaš Savez za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u BiH