background

Aktuelnosti u savezu

OBAVIJEST -UZGAJIVAČ BR.16

Poštovani,

ovim putem obavještavam sva Udruženja, članice Saveza , da je krajnji rok za dostavljanje članaka za Uzgajivač br. 16. 05.10.2016.
Molim Vas da mi se svi artikli šalju upotpunjeni , sa odgovarajućim slikama.
Pod upotpunjenim člankom -tekstom podrazumijevamo da se isti trebaju dostaviti završeni , napisani od strane autora koji iste šalje.
Tekstovi koji budu poslani samo u tezama nažalost neće moći biti objavljeni i zbog toga Vas molim da kada budete slali tekst isti bude završen.

Svoje tekstove možete slati na :

info@bihgolub.com

Za sve nejasnoće i dodatne informacije možete se obratiti sekretaru Saveza Sanelu Dediću na gore navedeni mail ili na broj 061 072 267

Vaš Savez za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u BiH

 

 
BAJRAMSKA ČESTITKA 2016 GODINA

Savez za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u Bosni i Hercegovini želi da uputi iskrene čestitke svim uzgjavačima i dobrim ljudima, muslimanske vjeroispovijesti , kako u BiH , tako širom svijeta, povodom nastupajućeg KURBAN BAJRAMA.
Želimo im da ga provedu u zdravlju , miru , sreći , ljubavi i blagostanju u krugu svojih najmilijih.

Vaš Savez za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u BiH

 

 

 

 
ODLUKA O OCJENJIVANJU I IZLAGANJU
Upravni odbor je na svoj drugoj redovnoj sjednici održanoj 04.09.2016 godine u Tešnju donio neopozivu odluku:
  1. UPRAVNI ODBOR SAVEZA JE DONIO ODLUKU DA SE NA SVIM DOMAĆIM I MEĐUNARODNIM IZLOŽABAMA NE MOGU IZLAGATI EKSPONATI KOJI NEMAJU PRSTEN SA OZNAKOM EE SAVEZA. SUDIJA OCJENJIVAČ JE DUŽAN DA SVAKI EKSPONAT PREGLEDA I USTANOVI DA LI EKSPONAT IMA PRSTEN SA NAVEDENOM OZNAKOM , A UKOLIKO UTVRDI DA JE ISTI NEMA MORA EKSPONAT DISKVALIFIKOVATI. AKO SUDIJA NAPRAVI PREVID I IPAK EKSPONAT OCJENI BIĆE SUSPENDOVAN BEZ MOGUĆNOSTI PONOVNOG SUĐENJA.
  2. IZLAGAČI KUNIĆA NEĆE MOĆI IZLAGATI SVOJE EKSPONATE UKOLIKO ZA ISTE NE BUDU POSJEDOVALI RODOVNIK U KOJI ĆE SE UPISIVATI OCJENA. ORGANIZATOR JE PRILIKOM PRIJEMA EKSPONATA DUŽAN TRAŽITI NA UVID RODOVNIK , KAO I SUDIJA OCJENJIVAČ. ZA SUDIJU OCJENJVAČA KOJI NAPARAVI PREVID VAŽE ISTE SANKCIJE KAO U TAČKI 1.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i važeća je do daljnjeg. Iste odluke će sprovesti Sudijski odbor , Odbora za golubarstvo , Odbor za peradarstvo i Odbor za kunićarstvo na svojim sjednicama.